יום שני, 17 בנובמבר 2014

עין הרע.

מהי עין הרע?



עין הרע מושג רוחני ומיסטי, שמשמעותו שגורלו האדם לפעמים מושפע מתחושות ורגשות הזולת. כאשר הקנאה וצרות העין הם הקו שמנחה את הזולת.


במיסטיקה היהודית וביהדות המושג עין הרע הוא בעל חשיבות גדולה, ולכן ישנם אמצעים שונים לפי הקבלה של הגנה ושמירה מפני עין הרע, כגון סגולות וקמעות לישועות מפני עין הרע, טקסים שונים, בקשות ותפילות, הנהוגים מזה אלפי שנים וגם בדורנו אנו.

מיסטיקה יהודית מסבירה לנו שמלמעלה ישנה השגחה המנווטת ומשפיעה על גורל האדם ומצבו לפי מעשיו והתנהגותו כלפי הזולת גם ערכית וגם מוסרית.


ברוב המקרים ההשגחה העליונה נוטה לכף הזכות והחסד, כאשר עינו של פלוני צרה באדם מסוים, הוא בעצם מתגרה בהשגחה בכך שהוא ביכול מערער את רצונה של השגחה לגבי אותו אדם שאליו מופנית העין הרעה.


כולנו ללא יוצא מן הכלל, תמיד חושבים וגם מביעים בגלוי את מחשבתנו כלפי פלוני - כמה כסף יש לו...למה זה מגיע לו ולא לי.. איזה בית יפה יש לו, מכונית יוקרתית...אישה יפה... ועוד ועוד ביטויים הנוגעים ליחסי שכנות, עבודה, משפחה, חברים ועוד


לפי הקבלה על ידי המחשבה והביטויים הללו החוזרים על עצמם ומכוונים כלפי פלוני, עלול אותו פלוני להיפגע מעין הרע. ויכול להיות שייגרם לו נזק כלשהו, בבריאות, בעסקים, בזוגיות, כספים, חסימות ומצבי תקיעות.


"יוסף הצדיק" לפי הקבלה, משמש מעין סימבול להגנה מפני עין הרע, משום שברמת צניעותו חכמתו מעלתו אומנותו ודרגתו הרוחנית הועיל לכל הסובבים אותו. ומעולם לא שם עצמו מעל כולם, הגאווה והיהירות הייתה ממנו והלאה. תכונותיו ומעשיו של יוסף הצדיק הפכו אותו לאדם בלתי פגיע מעין הרע.


כל מי שמחזיק באמונה שיש עליו עין הרע, בדרך כלל נוטה לחשוד כל הזמן שיש בקרבתו אנשים המקנאים לו עם נטיות וכוחות לפגוע ולהזיק לו.


אם אדם חושף את עצמו בהתנהגותו הראוותנית והיהירה לזולת, עליו לחשוש מעין הרע, מהסכנות היכולות ליפול עליו. הדבר אמור בעיקר כלפי אנשים מהמעמד הגבוה, אנשים בעלי תפקיד בכיר, אנשים בעלי מעמד מיוחד ומצליחנים, גברים או נשים יפות המבליטים את יופיים החיצוני, אנשים שבכל פעולה או דבר שהם עושים הם מפליגים בשבח עצמי ומחמיאים לעצמם. ימשכו אליהם בקלות את עין הרע וקנאת הזולת.


הגאווה והיהירות, היא אחת הסיבות העיקריות למשיכת עין הרע. הצניעות והענווה מגנים על האדם מפני עין הרע.

הגנה שמירה והסרת עין הרע


הגנה ושמירה מעין הרע. מנגנון ואמצעי הגנה מפני עין הרע.  מהם האמצעים המקובלים ביותר לפי הקבלה הוא המיסטיקה היהודית שהם בעלי סגולות נגד עין הרע.

1. קמעות מהקבלה מסוגים שונים נגד עין הרע, 
2. יש השמים סרט אדום שזור סביב פרק היד, שיטת המקובלים
3. חרוזים מאבני טורקיז אמצעי הגנה יעיל בתרבות המזרחית
4 קמע בצורת כף יד עם חמש אצבעות פסוקות (חמסה) נפוץ ומקובל מאוד. (לתליה בבית, תכשיט על הצוואר) 
5 שום בכניסה לבית להרחקת הרוחות הרעות.
6 פיזור מלח ופירורי לחם בבית
7 קלף ובו ברכה או תפילה נגד עין הרע, לשים בארנק 
8. דסקית חרוטה מכסף או זהב עם תפילה נגד עין הרע. שנכתבה ועוצבה על ידי מקובלים ידועים, לנשיאה בארנק 
9. תליון עגול באמצעו עין כחולה נגד עין הרע.
10. בכול פעולה או דבר שעושים להגיד "בן פורת יוסף בלי עין הרע",
11 מזוזה תקינה בצבע כחול בפתח הבית 
12 ישנם מקובלים או מיסטיקנים הממליצים לשים חוט שזור בצבע תכלת ולבן בכף היד במקום חוט אדום.
13. עין של דג בצורת תכשיט בצבע תכלת בבית אן כתליון משמש גם כהגנה נגד עין הרע מאחר והדגים חיים במים והלרוב בלתי נראים אין עין הרע שורה עלים.

קמעות  

                                                      קמע מדסקית עשויה מכסף להגנה ושמירה
קמֵיע או קמע ,

קלף, חפץ, תכשיט, תמונה שמיוחסים לו סגולות וכוחות לישועה, הגנה, שמירה קבלת השפע, הצלחה ועוד...


קמע קלף לרוב כתוב עליו בקשה ברכה או תפילה, צירופי 72 שמות הבורא, שמות של מלאכים, שמות וציורים של מקובלים, רבנים וצדיקים. קמע שניתן לנשיאה על הגוף או כתכשיט בבית בכדי להגן על הבית מפני כל צרה, מזיקים, רוחות ובמיוחד להגנה ושמירה מעין הרע.


בנושא הקמעות ישנה מחלוקת בין חכמי הקבלה היהודית, חלק הסתייגו בשימוש בקמעות מכל סוג שהוא, אפילו שהם ידעו שבקמעות מקוריים מהקבלה יש כוחות וסגולות לישועה על טבעיים.


לעומתם ישנם חכמי קבלה, בעיקר בדורנו אנו, הטוענים מסורתית בצורה ברורה וחדה שקמעות הם כלי או שיטה של הגנה מועילה מאוד. ולכן היום הם מרבים להשתמש בקמעות לצורך הגנה וישועה לציבור המאמינים שלהם.


המקובל הרב והצדיק יצחק כדורי זצ"ל נמנה עם המקובלים אשר האמינו בכוחם של הקמעות ראה ספרו "תמים תהיה",


מזוזה בפתח כל חדרי הבית ובכניסה לבית היא גם קמע מסורתי עתיק לפי המיסטיקה היהודית, רוב המקובלים והרבנים הגדולים מיחסים חשיבות עליונה למזוזה תקינה בפתח הבית כאל קמע לשמירה והגנה מפני כל צרה או מזקין.


בספר "רזיאל המלאך" ניתן למצוא התייחסות לשמות קמעות רבים. חלקם של אותם קמעות נפוצים מאוד גם היום ובעיקר אצל היהדות הדתית ושומרי מסורת,


היום ישנה תעשייה גדולה של מכירת קמעות וסגולות לכל מטרה. בקרב הציבור הדתי והחילוני, גם באתרי אינטרנט רבים במגזר הדתי והחילוני ניתן למצוא חנות הקמעות והסגולות, לרוב הקמעות של מקובלים ורבנים ידועים ויש קמעות שמועתקים או נרקחים על ידי מיסטיקנים או מומחי קבלה שונים כחלק מהשרות אותם הם נותנים, קמע להסרת עין הרע, קמע להחזרת אהבה, ועוד....


כתב שלמה טל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.